Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-27@11:03:12 GMT

کمبود تخت، کمبود دارو

تاریخ انتشار: ۱۲ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۴۲۱۱۶۰

کمبود تخت، کمبود دارو

هرچند برخی مقامات استانی ادعا می‌کنند شرایط استان بحرانی نیست، اما آنچه در مراکز درمانی و آرامستان‌ها می‌گذرد، شرایط متفاوتی از استان را به تصویر می‌کشد. شرایطی که برای عبور از آن به توجه ویژه مدیران پایتخت‌نشین نیاز است. سیستان و بلوچستان در معرض یک بحران انسانی قرار دارد. اتفاقی فراتر از یک هشدار.

آمد و شد افراد در بیمارستان بوعلی زاهدان کاملا کنترل‌شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرشخصی اجازه تردد به بخش‌های عفونی را ندارد، مگر این‌که بیمار باشد یا همراه بیمار. دور تا دور محوطه به وسیله فنس‌های فلزی محصور شده است. گوشه‌ای از حیاط بیمارستان حدود ۱۰ مرد که لباس سیاه به تن دارند، کز کرده‌اند و هرازگاهی صدای ناله و گریه‌شان توجه همه را به خود جلب می‌کند. با رعایت کامل شیوه‌نامه‌های بهداشتی وارد سالن بیمارستان عفونی بوعلی زاهدان می‌شویم، شرایط ناگوار بیمارستان از همان ابتدای ورود به چشم می‌آید، جلوی در ورودی هم تخت‌های بیمارستانی تعبیه شده است. تخت‌هایی که روی همه آن‌ها بیمارانی خوابیده اند که نفس کشیدن برای‌شان دشوار است.
ازدحام مراجعه‌کنندگان در وسط سالن سبب می‌شود تردد برای دقایقی قفل شود. پرستاران مشغول رسیدگی به یک بیمار بدحال هستند، بیماری که صدای خس‌خس سینه‌اش اطرافیان را به وحشت انداخته است. سالن را پشت‌سر می‌گذاریم و به راهرو و اتاق‌ها سرک می‌کشیم؛ با اتاق‌هایی پر از بیمار رو‌به‌رو می‌شویم، هرچند برخی اتاق تخت خالی دارند، اما تعداد بیمارانی که نفس کشیدن‌شان وابسته است به دستگاه‌های اکسیژن، قابل توجه است.   در جست‌وجوی تخت خالی
همراهان زیادی در راهروی بیمارستان دیده می‌شوند، این در حالی است که وزارت بهداشت بار‌ها اعلام کرده همراهان بیمار اجازه ورود به بخش بیماران مبتلا به کرونا را ندارند. یکی از این همراهان، مرد جوانی است به اسم حسن، او به ما می‌گوید: «یک هفته است که پدرم در این بیمارستان بستری شده و من به‌ناچار هر روز باید برای رسیدگی به وی به اینجا مراجعه کنم.»   او اضافه می‌کند: «شرایط بسیار سختی دارم، به دلیل این بیماری، دیگران از من فراری هستند. اما چاره‌ای جز تحمل نیست.» حسن نیز مانند بسیاری از بیماران دیگر برای یافتن تخت خالی و بستری کردن پدرش با مشکل رو‌به‌رو شده است، چون تعداد بیماران مبتلا به کرونا در شهرشان زیاد است.   او عنوان می‌کند: «روز اول با سختی و تلاش بسیار، موفق به گرفتن پذیرش و تخت خالی شدیم، البته اکنون در اورژانس بیمارستان بوعلی چند تخت خالی شده است.» آن طور که او می‌گوید با مرگ بیماران یا ترخیص آنها، تخت خالی می‌شود و در اختیار دیگر بیماران قرار می‌گیرد.   در جست‌وجوی دارو
در بیمارستان بوعلی، پرستار و پزشکان زیادی را می‌توان دید که گان‌های آبی به تن دارند و شرایط بیماران را بررسی می‌کنند. اما تعداد بیماران خیلی بیشتر از آنهاست، بیمارانی که تعدادی از آن‌ها همچنان در راهروی بیمارستان نگهداری می‌شوند.
براهویی، جوان ۳۲ ساله‌ای است که در راهروی اورژانس بیمارستان بوعلی زاهدان روی یک تخت دراز کشیده است، او با دستگاه اکسیژن نفس می‌کشد و منتظر است تا کادر درمان او را به اتاقی منتقل کنند. از براهویی درباره دلیل بیمار شدنش می‌پرسیم، او به ما می‌گوید: «من اعتقادی به ماسک نداشتم و بدون رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی در شهر تردد می‌کردم، اما از سه روز پیش دچار تنگی نفس و سرفه شده‌ام و به همین دلیل به بیمارستان آمده‌ام.»
وقتی از مرد جوان درباره مشکلات موجود می‌پرسیم، به کمبود دارو و برخی تجهیزات اشاره می‌کند و می‌گوید: «برای تهیه اکسیژن و برخی دارو‌ها همراهانم مجبور هستند تمام داروخانه‌های شهر را جسست‌وجو کنند تا داروی مورد نیاز را پیدا کنند.»   این درحالی است که مسؤولان وزارت بهداشت و درمان بار‌ها اعلام کرده‌اند که فرستادن بیمار یا همراه بیمار برای تهیه دارو به خارج از بیمارستان، تخلف محسوب می‌شود.
بخش سرفه‌های خشک
اعضای کادر درمان بیمارستان بوعلی نهایت تلاش خود را به کار می‌گیرند تا بیماران مبتلا به کرونا را نجات دهند. تلاش آن‌ها در جای‌جای بیمارستان به چشم می‌آید. این درحالی است که برخی بیماران خیلی دیر به بیمارستان مراجعه می‌کنند و همین بی‌توجهی، سبب می‌شود شرایط‌شان ناگوارتر شود و بسیاری از آن‌ها در بخش‌های ویژه بیمارستان بستری شوند.
روی سکویی که در کنار بخش آی‌سی‌یوی مردان بیمارستان بوعلی قرار دارد، پرونده بیماران زیادی روی هم چیده شده است، سالن آی‌سی‌یو هم پر از بیماران مبتلا به کرونا است، بیمارانی که صدای خس‌خس سینه و سرفه‌های خشک‌شان فضا را پر کرده است. کمبود تخت آی‌سی‌یو یکی از مشکلات جدی در سیستان و بلوچستان است، مشکلی که زندگی بیماران را تهدید می‌کند.   هرچند برخی مسؤولان استانی ادعا می‌کنند استان با کمبود و مشکلی مواجه نیست، اما برخی گروه‌های جهادی برای حل این مشکلات فراخوان داده‌اند. طاهری، مسوول یکی از گروه‌های جهادی فعال در زاهدان است. او و همکارانش تلاش می‌کنند با تهیه برخی تجهیزات پزشکی کمک‌حال کادر درمان باشند. آن‌ها با انتشار فهرستی بلند از اقلام مورد نیاز بیمارستان‌ها در فضای مجازی، خیران را به خرید و تهیه اقلام بهداشتی تشویق می‌کند.
طاهری به ما می‌گوید: «تلاش می‌کنیم کمبود‌های کادر درمان را بر طرف کنیم، به همین دلیل از شهروندان تقاضا داریم به ما برای تهیه تجهیزاتی مانند کپسول اکسیژن، ماسک، گان و محلول‌های ضدعفونی کمک کنند.»

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: روزنامه جام جم کرونا سیستان و بلوچستان بیماران مبتلا به کرونا بیمارستان بوعلی کادر درمان تخت خالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۲۱۱۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاشت الکترود در مغز یک زن برای درمان سندروم لی + فیلم

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی گفت: برای نخستین بار در کشور زنی ۲۳ ساله که از بدو تولد مبتلا به "سندرم لی" بود برای کاشت الکترود عمقی مغز در بیمارستان شهدای تجریش جراحی شد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، علیرضا زالی؛ جراح مغز و اعصاب و استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی اظهار کرد: برای نخستین بار در کشور زنی 23 ساله که از بدو تولد مبتلا به "سندرم لی" بود برای کاشت الکترود عمقی مغز در بیمارستان شهدای تجریش جراحی شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی درباره سندرم لی توضیح داد: این سندرم نوع بیماری نادر ژنتیکی است که فرد از همان بدو تولد به آن مبتلاست، عمده مشکلات در این بیماران مربوط به بخش میتوکندری یعنی بخش کارخانه درون سلول مغز است.

وی افزود: انواع بیماری‌ها شامل اختلالات عصبی، کاهش شنوایی، مشکلاتی در قوای عقلانی و ضریب هوشی، اختلالات چشمی و مشکلات قلبی، عروقی و تنفسی از جمله عوارض مبتلایان به سندرم لی است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی درباره وضعیت کلی بیمار اظهار کرد: بیمار زنی 23 ساله‌ است که به دلیل ابتلا به "سندرم لی" و مشخصاً عوارضی مانند اختلالات حرکتی در اندام‌ها که با درمان‌های متعارف هم بهبود پیدا نکرده بود، به بیمارستان شهدای تجریش مراجعه کرد و بعد از بررسی کاندیدای جراحی شد.

وی با اشاره به بررسی وضعیت این بیمار توسط همکاران بخش اختلالات حرکتی بیمارستان شهدای تجریش، افزود: بعد از بررسی‌های تیم پزشکی تصمیم بر این شد که الکترود در بخش‌های عمقی مغز  این بیمار کار گذاشته شود.

انجام موفقیت‌آمیز جراحی پیچیده خارج کردن توده از بدن یک زن

به گفته زالی در این جراحی الکترود تحریک مغز در هسته‌های تالاموس قرار داده شد، با کمک این روش اختلالات و مشکلات مقاوم به دارو درمانی در این بیمار به میزان قابل توجهی کنترل می‌شود.

جراح مغز واعصاب با اشاره به اینکه نخستین جراحی سندرم لی در کشور توسط متخصصان بیمارستان شهدای تجریش انجام شده است، بیان کرد: خوشبختانه بیماری که تحت عمل جراحی درمان سندرم لی قرار گرفت، از طول عمر بالاتری در بین مبتلایان برخوردار است.

وی یادآور شد: اولین جراحی سندرم لی در دنیا توسط متخصصان جراحی اعصاب دانشگاه اکلاهما در ایالت اکلاهما آمریکا در بیماری 18 ساله انجام شده است.

در ادامه فیلم مربوط به انجام این جراحی را مشاهده می‌کنید:

.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بیماران«ای‌ال‌اس» با امانت دادن تجهیزات به یکدیگر زنده‌اند
  • ببینید | تلاش مرد فداکار برای رساندن دارو به دختر بیمار
  • اعزام بیمار قلبی از سلماس به ارومیه با بالگرد اورژانس هوایی
  • نجات جان ۱۰ بیمار در کمتر از یک هفته با تلاش تیم پیوند اعضا دانشگاه علوم پزشکی اهواز
  • دیدار وزیر بهداشت با ساکنان منطقه ۱۸ تهران
  • کمبود‌های دارویی و مشکلات بیماران
  • انتظار یک روزه بیماران سکته کرده در انگلیس برای رسیدن آمبولانس
  • اضافه شدن سه بیمار دیگر به جمعیت بیماران سرطانی در استان
  • نشانه‌های کمبود ویتامین K
  • کاشت الکترود در مغز یک زن برای درمان سندروم لی + فیلم