Web Analytics Made Easy - Statcounter

سعید فرزام گفت: شیرین‌ترین خاطراتم در ایام کرونا، مربوط به بهبودی مادران باردار مبتلا به کرونا و بیماران بدحال کرونایی است که امیدی به بازگشت نداشتند و بعد از بهبودی کامل مرخص شدند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح قزوین، از میدان آزادی به سمت چهارراه نادری حرکت می‌‎کنم، ضربان قلبم ثانیه‌ها را یکی پس از دیگری به سرعت باد در می‌نوردد تا به مقصدی پر از هیجان و البته ریسک‌پذیر برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آرام آرام که به مقصد نزدیک‌تر می‌شوم، قدم‌هایم سنگین‌تر شده و در ذهنم این جمله «مقصدت را می‌دانی کجاست؟ نکند تو هم در یک لحظه غفلت به آن مبتلا شوی و مهمان ناخوانده‌ را راهی منزل عزیزانت کنی»، تداعی می‌شود.
پیش‌تر که می‌روم، دوباره در ذهنم بازخوانی می‌کنم: «مقصدم همان جایی است که حضور مدافعان سلامت را به خود می‌بالد و در برابر نفس‌های خدمت آنها رنگ می‌بازد»؛ دلم قرص می‌شود و وارد حیاط می‌شوم.
ساختمانی سفیدرنگ که سردربش مزین به «بخش اورژانس» است به چشمم می‌خورد، جلوتر که می‌روم جویای اتاق رئیس مرکز می‌شوم؛ با راهنمایی نگهبان راهی ساختمان پشتی و بخش ریاست می‌شوم.
در همین مسیر، در گوشه‌ای از دلم به خود تأکید می‌کنم، حواست باشد تا حد امکان به جایی دست نزنی و اگر این اتفاق افتاد به هیچ وجه ماسکت را جابه جا نکنی.
  نگرانیم با دیدن روحیه خستگی ناپذیر کادر درمان کمتر می‌شود و به خود می‌آیم: «به لطف الهی، کرونا هم در برابر مدافعان سلامت، قدش حسابی خمیده و دیگر تب و تاب جولان‌ در بین مردم را ندارد».
راهی سالن مصاحبه می‌شوم، در می‌زنم و وارد اتاق می‌شوم، با توضیحات کاملی که مسئول دفتر رئیس بیمارستان برایم می‌دهد، حالا دیگر منتظرم تا با یک مدافع سلامتی که بیش از یک سال از همنشینیش با بیماران کرونایی می‌گذرد، مصاحبه کنم.
بعد از اتمام کار رئیس مرکز در اتاق عمل، وقت مصاحبه می‌رسد؛ سلام و احوال‌پرسی که می‌کنم، جوابم را می‌دهد، آن هم با لبخندی که حداقل برای من حرف‌های زیادی دارد.

روایتی از ایثارگری مدافعان سلامت
دکتر سعید فرزام، رئیس بیمارستان بوعلی سینا قزوین با چهره‌ای آرام روی صندلی‌اش می‌نشیند و با رویی گشاده خوش آمد می‌گوید، حرفهایمان را از آغاز همه‌گیری ویروس کرونا در قزوین شروع می‌کنیم.
  از حال و هوای شیوع کرونا در یک سال گذشته می‌پرسم، می‌گوید: تقریبا در اواخر بهمن ماه سال گذشته، شیوع ویروس کرونا توسط وزارت بهداشت تأیید شد.
وی می‌افزاید: از همان ابتدای شیوع کرونا فعالیت‌های خود را به صورت جدی در بیمارستان بوعلی سینا آغاز کردیم و تمام بیمارستان‌های استان برای ارائه خدمات به بیماران کرونایی اعلام آمادگی کردند؛ وضعیت مرخصی‌های نیروها نیز لغو شد.
فرزام بیان می‌کند: با همه‌گیری کرونا در استان قزوین، برخی بخش‌های بیمارستان تعطیل و به بیماران تنفسی اختصاص داده شد تا زیرساخت‌های لازم برای بیماران فراهم شود؛ ملاقات بیماران کرونایی هم ممنوع شد.
رئیس بیمارستان بوعلی سینا قزوین عنوان می‌کند: طبیعی است با افزایش بیماری در یک کشور، نیاز به نیروی انسانی افزایش می‌یابد؛ با افزایش آمار مبتلایان به کووید ۱۹ مشکلات بسیاری از جمله کمبود امکانات، نیروی انسانی و زیرساخت‌ها در تمام کشور حادث شد و قزوین از این قاعده مسثتنی نبود.
وی ادامه می‌دهد: همکاری و همدلی خوبی بین مردم برای کمک به مدافعان سلامت و ارائه خدمات به بیماران کرونایی شکل گرفت و توانستیم بخشی از مشکلات را حل کنیم.
کادر درمانی بیمارستان‌های درگیر کرونا واقعا از جان مایه گذاشتند
  از وی درباره سخت‌ترین روزهای کاری بیمارستان و کادر درمان می‌پرسم، پاسخ می‎‌دهد: سختی کار مربوط به روزهای ابتدائی شیوع کرونا بود چراکه به شدت با کمبود اکسیژن همراه بودیم و البته جای خوشحالی دارد که هیچ بیماری به دلیل کمبود اکسیژن فوت نکرده است.

این مقام مسئول می‌گوید: در همان روزهای ابتدایی شیوع کرونا، کاهش و افزایش فشار اکسیژن و جابه‌جایی بیمار کرونایی نگرانی‌هایی را برای کادر درمان به همراه داشت؛ سخت‌ترین روزها مربوط به ایامی بود که تعداد بیماران بستری در بخش آی. سی. یو بسیار بالا بود.

فرزام عنوان می‌کند: در همان روزهای سخت کرونایی، از تعداد ۲۰۰ تخت اختصاص داده شده به بیماران کرونایی، ۶۰ تخت برای بیماران ویژه کرونایی و بخش آی.‌سی.‌یو و ۱۴۰ تخت هم برای بیماران عادی کرونایی بود که تمام این بیماران به اکسیژن نیاز داشتند.

وی تصریح می‌کند: کادر درمانی بیمارستان‌های درگیر کرونا این روزها واقعا از جان مایه گذاشتند و خدمات ارائه می‌دادند که قدردان آن‌ها هستیم.

می‌پرسم در هفته‌هایی که مدافعان سلامت به شدت درگیر جدال با ویروس کرونا بودند، تهیه اقلام بهداشتی جزو مسائل حیاتی بود، کمبودهای این بخش چطور جبران شد، می‌گوید: در حوزه بهداشتی سعی کردیم بتوانیم نیروی انسانی اعم از پزشک، پرستار، خدمات و کادر اداری را حفظ کنیم تا با مشکلات احتمالی در حوزه نیروی انسانی روبه‌رو نشویم.

رئیس بیمارستان بوعلی سینا قزوین مطرح می‌کند: در تهیه و توزیع منظم مواد ضدعفونی، ماسک و لباس‌های محافظتی در اوایل شیوع کرونا ورود کرده و سهمیه‌های مربوط مشخص شد.

وی اذعان می‌کند: تلاش کردیم از ابتلای نیروی انسانی بیمارستان به ویروس کرونا جلوگیری کنیم؛ در مجموع در تهیه موادضدعفونی و اقلام بهداشتی چالش جدی نداشتیم.
موردی از فوت کادر درمان بیمارستان بوعلی نداشتیم   فرزام ابراز می‌کند: به لطف الهی بعد از یک سال و یک ماه، هیچ موردی از فوت نیروهای مرکز به دلیل ابتلا به کرونا را شاهد نبودیم؛ شاید تنها ۲۵ درصد نیروهای دارای علائم این مرکز به کرونا مبتلا شدند که این افراد بهبود پیدا کردند.

رئیس بیمارستان بوعلی سینا قزوین ضمن ابراز خرسندی ادامه می‌دهد: در یک سال گذشته، موردی از ابتلای کادر درمان در بوعلی، بیمارستان ولایت و شهید رجایی به کرونا نداشتیم؛ البته یک مورد مربوط به بیمارستان کوثر بود که فوت کرد.

وی تصریح می‌کند: این بیمارستان از همان زمان شیوع کرونا، بیماران کرونایی را پذیرش کرد و بیمارستان‌های دیگر استان قزوین در صورت نیاز سرویس ارائه دادند.

متخصص بیماری‌های قلب و عروق ادامه می‌دهد: بخش دیگر فعالیت‌ها، مربوط به مناسب‌سازی زیرساخت‌های بیمارستان بود چراکه بسیاری از زیرساخت‌ها، فاقد سرویس‌دهی به تمام بیماران تنفسی بود؛ در بدترین شرایط پیک بیماری، تقریبا ۲۰۰ بیمار تنفسی در بیمارستان بوعلی بستری می‌شدند و آمار بستری سایر بیماران اعم از بیماران قلبی در بیمارستان کاهش یافته بود.

فرزام یادآور می‌شود: تأمین نیروها با جابه‌جایی نیروها از بیمارستان‌های استان قزوین به بیمارستان دیگر حل شد و توانستیم کمبود نیرو برای ارائه سرویس به بیماران کرونایی را پوشش دهیم.

وی بیان می‌کند: در صورت ابتلای بیماران با شرایط نسبتا مساعد به کرونا، آنها را به راحتی ترخیص نمی‌کردیم و فعالیت‌های مربوطه از جمله بهبود فرد ادامه داشت؛ چراکه ممکن بود شرایط قزوین مانند استان‌های همجوار نظیر گیلان و مازندران را داشته باشد که البته خوشبختانه این شرایط در استان قزوین شکل نگرفت.

رئیس بیمارستان بوعلی سیما قزوین مطرح می‌کند: با شروع کرونا، لازم بود فضای بیمارستان و بخش‌ها به خوبی تهویه شود؛ این امر محقق شد و با کمک اتاق بازرگانی تعداد بسیاری دستگاه تهویه تهیه شد و مورد مصرف قرار گرفت.


فرزام یادآور می‌شود: تأمین برق بیمارستان نیز از موضوعات قابل توجه بود چراکه بیماران کرونایی نیازمند دستگاه اکسیژن و برق بیشتری بودند؛ تابلوی برق اصلی بیمارستان و ترانس آن با هماهنگی اداره برق ارتقاء یافت.
وی اظهار می‌کند: برای تأمین اکسیژن مورد نیاز بیماران کرونایی، قراردادهایی را با برخی شرکت‌ها در استان منعقد کردیم تا اکسیژن مورد نیاز بیماران تأمین شود؛ با اختصاص چند دستگاه اکسیژن ساز توسط دانشگاه و معاونت‌ها و هیئت امنای آن بخشی از مشکلات حل شد.
رئیس بیمارستان بوعلی سینا قزوین مطرح می‌کند: هرچند در تأمین دستگاه ونتیلاتور و لوازم تعبیه و استفاده آن برای بیمار با کمبودهایی روبه‌رو بودیم اما با گذشت زمان توانستیم تعداد دستگاه‌های مربوطه را افزایش دهیم.
فرزام ادامه می‌دهد: تقریبا ۴۰ تخت آی. سی. یو به تخت‌های ویژه اضافه کردیم و تمام تخت‌های بیمارستان تا به امروز میزبان بیماران بدحال کرونایی بوده است؛ کمبود اساسی در لوازم و تجهیزات نداریم که البته با گذشت زمان و افزایش جمعیت، نیاز به خدمات افزایش می‌یابد.
  کاهش تعداد بیماران کرونایی بستری در بیمارستان‌ها   وی تصریح می‌کند: از ابتدای شیوع کرونا، بخش‌های بیماران کرونایی و غیرکرونایی بیمارستان را از هم جدا کردیم؛ هرچند آمار مراجعه بیماران غیرکرونایی کاهش یافته بود اما هیچ کدام از سایر بخش‌های بیمارستان را برای ارائه خدمات به بیماران غیرکرونایی تعطیل نکردیم و همواره برای بیماران عادی فعال بود.

رئیس بیمارستان بوعلی سینا قزوین یادآور می‌شود: بخش اورژانس نیز به دو بخش بیماران غیرکرونایی و بیماران کرونایی تقسیم و درمانگاه‌ها و کلینیک‌ها نیز مستقل شد؛ نیروهای پرستاری دفتر پرستاری به عنوان نیروی اصلی فعال و تعدادی نیرو با موافقت وزارتخانه جذب و در قالب شرکتی مشغول به کار شدند.

فرزام مطرح می‌کند: در ابتدای کرونا تقریبا ۱۰۰ نفر از کادر پزشکی اعم از پزشک عمومی، متخصص و فوق متخصص به همراه دستیار و رزیدنت عفونی و اعصاب مشغول خدمت بودند؛ مرخصی‌ها لغو شد و نیروها در بخش‌های مختلف حضور داشته و خدمات ارائه می‌دادند.

وی اذعان می‌کند: تقریبا ۴۰۰ تا ۵۰۰ نیروی پرستار و پیراپزشکی در بیمارستان بوعلی خدمت کردند؛ با شیوع کرونا تعداد پرستاران برای بخش‌ها افزایش یافت و مجبور شدیم تعداد نیروها را افزایش دهیم.

این مقام مسئول ادامه می‌دهد: بخشی از ارائه خدمات به بیماران کرونایی توسط نیروهای پرستار و بخشی هم توسط نیروهای جهادی ارائه شد که نیروهای جهادی با ساماندهی صورت گرفته در بخش‌ها حضور داشته و فعالیت‌های غیرپزشکی و پرستاری و فنی ارائه می‌کردند.

فرزام تصریح می‌کند: تزریق واکسیناسیون کرونا قبل از ۲۲ بهمن ماه سال ۹۹ آغاز شده و مراحل تزریق آن تقسیم بندی شده است؛ واکسن به صورت مرحله‌ای تزریق می‌شود.

وی اضافه می‌کند: باتوجه به اینکه بیمارستان بوعلی تقریبا ۶۵۰ نیرو را شامل می‌شود، تا به امروز هشت مرحله واکسن برای ۱۷۰ تا ۲۰۰ نفر نیروی در معرض مواجه مستقیم با بیماران کرونا تزریق شده است؛ البته ممکن است تعدادی از این نیروها مربوط به آزمایشگاه مرجع یا بخش‌های آی سی یو بیمارستان‌های خصوصی باشند.
واکسن کرونا به صورت مرحله‌ای تزریق می‌شود
رئیس بیمارستان بوعلی سینا قزوین ادامه می‌دهد: براساس تصمیمات صورت گرفته، تزریق واکسن کرونا برای نیروهای بخش آی. سی. یو بیماران کووید ۱۹ بیمارستان‌ها اعم از دولتی و خصوصی به عنوان اولویت نخست است.
فرزام می‌گوید: هم‌اکنون تعداد بیماران بستری در بیمارستان بوعلی قزوین نسبت به گذشته بسیار کاهش یافته است؛ برای نمونه در گذشته ۲۰۰ بیمار در بیمارستان بستری می‌شد اما امروز شاهد بستری تعداد کمتری از بیماران و به میزان ۵۸ نفر هستیم.
وی بیان می‌کند: بیشتر فوتی‌ها مربوط به رده‌های سنی بالا و گاها سنین پایین بوده و تعداد بیماران بستری، بهبود یافته، سرپایی و فوت شده محدود بوده است.
رئیس بیمارستان بوعلی سینا قزوین ضمن اشاره به ارائه خدمات نوروزی این بیمارستان اضافه می‌کند: کلینیک‌ها در تمام طول ایام نوروز سال گذشته فعال بوده و در سال جاری هم فعال است و به بیماران سرویس ارائه می‌دهد.
وی درباره وضعیتی مشابه کرونا اظهار می‌کند: وضعیتی مشابه کرونا را در سال‌های گذشته نداشتیم؛ یک شرایط سخت مربوط به زلزله رودبار و منجیل کشور و انتقال بیماران قابل توجه به بیمارستان‌ها بود.
فرزام تصریح می‌کند: در زلزله رودبار و منجیل، کف بیمارستان‌ها و زمین چمن واقع در خیابان هلال احمر کنونی مملو از بیمار بود و تمام بخش‌های بیمارستان شهید رجایی به دلیل پرشدن بیمار، خالی نبود.
متخصص بیماری‌های قلب و عروق می‌گوید: البته در زمان جنگ هم وقتی مجروحانی را به بیمارستان‌ها منتقل می‌کردند شرایط سختی داشتیم اما در مجموع می‌توان گفت هیچ کدام از این سختی‌ها به اندازه کرونا نبوده است.

مردم از دیدو بازدیدهای عید و مسافرت جدأ خودداری کنند
وی در ادامه ضمن اشاره‌ به آمار بیمار کرونایی در بیمارستان بوعلی سینا قزوین مطرح می‌کند: در پیک کرونا بیماران کرونایی دارای شرایط سنی مختلفی از ۱۵ سال تا ۸۷ ساله بستری بودند که تعدادی از آنها بعد از بهبودی کامل، ترخیص شدند.

از رئیس بیمارستان بوعلی سینا قزوین درباره شیرین‌ترین خاطره‌اش در یک سال گذشته جویا می‌شوم، می‌گوید: شیرین‌ترین خاطرات مربوط به بهبودی مادران باردار مبتلا به کرونا و بیماران بدحال کرونایی است که امیدی به بازگشت نداشتند و بعد از بهبودی کامل مرخص شدند.

فرزام درباره تمهیدات بیمارستان برای بعد از تعطیلات نوروز می‌گوید: آمادگی داریم تمام نیروهای بیمارستان در دسترس باشند به گونه‌ای که مرخصی کامل نیروها را لغو کردیم؛ تجهیزات مورد نیاز برای مقابله با هرنوع شرایط احتمالی بعد از تعطیلات نوروز را آماده کردیم تا بتوانیم سرویس‌دهی مناسبی داشته باشیم.
می‌گویم که خاطرات نوروز شیرین است و ماندگار، اما شرایط نوروز امسال اندکی متفاوت‌تر است و لحظه‌ای غلفت، تلخی این شیرینی را به کام همه از جمله کادر درمان خواهد گذاشت؛ پاسخ می‌دهد: امیدواریم شاهد پیک جدید شیوع کرونا بعد از تعطیلات نوروز نباشیم چراکه مردم می‌توانند پیشگیری کنند و از اقدامات غیرضروری همچون مسافرت و دیدوبازدیدهای خانوادگی پرهیز و پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند.
وی در پایان یادآور می‌شود: از مردم درخواست داریم از دیدو بازدیدهای عید و مسافرت جدا خودداری کنند تا سلامتی خود را تأمین کنند و این بازدیدها را به زمان دیگری و بعد از شکست کرونا موکول کنند.
انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: ارائه خدمات به بیماران بیماران کرونایی بیمارستان بوعلی قزوین مطرح تعداد بیماران مدافعان سلامت یادآور می شود نیروی انسانی بیمارستان ها برای بیماران ادامه می دهد ویروس کرونا استان قزوین کادر درمان زیرساخت ها برای بیمار شیوع کرونا فعالیت ها سال گذشته بخش ها یک سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۹۹۵۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور شناسایی شدند

محمد توحیدی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی نیشابور با بیان این که شناسایی کودکان مبتلا به اختلال اتیسم و ارجاع به مرکز توانبخشی و درمانی در ۶ ماهه دوم سال ۱۴۰۲ نسبت به۶ ماهه نخست آن رشد چهار برابری داشته است گفت: در نیمه نخست سال ۱۴۰۲، ۲۰ کودک مبتلا به اوتیسم و در نیمه دوم سال گذشته ۸۰ کودک مبتلا به اوتیسم شناسایی شدند.

او افزود: در راستای اجرای دستورالعمل وزارتی و شیوه‌‎نامه پذیرش و ارائه خدمت به بیماران مبتلا به اختلال اوتیسم و همچنین اهمیت شناسایی به هنگام کودکان دارای طیف اوتیسم، فرایند شناسایی و غربالگری این بیماران طی جلسات متعددی با معاونت بهداشت، بهزیستی، آموزش و پرورش و مرکز توانبخشی و درمانی در سال گذشته بازبینی شد و آموزش پزشکان، بهورزان و مراقبان پایگاه‌های سلامت و مربیان مدارس سطح شهر به عنوان بخش مهمی از فرآیند شناسایی به طور ویژه در دستور کار قرار گرفت.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی نیشابور ادامه داد: با آموزش و حساس‌سازی افراد دخیل در شناسایی و غربالگری که با همکاری گروه سلامت جمعیت، خانواده و مدارس و گروه سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت انجام شد، شناسایی کودکان مبتلا به اوتیسم انجام و مبتلایان به مرکز توانبخشی و درمانی ارجاع شدند.

توحیدی بیان کرد: در مرکز توانبخشی پس از انجام تست‌های تشخیصی و محرز شدن اختلال طیف اوتیسم توسط متخصص روانشناسی و آموزش کودکان استثنائی، اقدامات آموزشی و درمانی موردنیاز برای کودک آغاز می‌شود.

او تصریح کرد: هزینه مداخلات درمانی برای کودکان مبتلا به اوتسیم بسیار زیاد است به گونه‌ای که در ماه بین ۷۰ تا ۸۰ میلیون ریال برای هر کودک هزینه باید انجام شود، اما خوشبختانه بخش قابل توجهی از هزینه‌های درمان این کودکان تا ۱۴ سالگی، در قالب بسته حمایتی بیماران خاص و صعب العلاج از سوی سازمان‌های بیمه‌گر و اداره بهزیستی به مرکز توانبخشی پرداخت و والدین هیچ گونه هزینه‌ای برای درمان فرزند خود برعهده ندارند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی نیشابور با بیان این که تشخیص ابتلا به اوتیسم در کودکان پسر حدود چهار برابر کودکان دختر است تاکید کرد: تشخیص ابتلای به اوتیسم غالبا بعد از ۲ سالگی دقیق‌تر است ولی به دلیل مراجعات دیرهنگام والدین با توجه به عدم پذیرش آنان، متاسفانه تشخیص‌ها بعد از زمان طلایی مداخله یعنی بعد از سن پنج سالگی صورت می‌گیرد.

توحیدی با تأکید بر این که هر چه کودک مبتلا به اختلال اوتیسم در سنین پایین‌تر و تا کمتر از سه سالگی شناسایی شود اقدامات درمانی برای او مؤثرتر خواهد بود اظهار کرد: علاوه بر پزشکان، مراقبان سلامت و مربیان مدارس و والدین نیز در صورت مشاهده رفتار‌های غیرمعمول کودک خود نظیر رفتار‌های کلیشه‌ای و تکراری، عدم ارتباط چشمی مناسب، عدم واکنش به صدا زدن نام و انجام بازی‌های تکراری و متعاقب آن مراجعه زودهنگام به پایگاه‌های بهداشتی، نقش مهمی در شناسایی و شروع روند درمانی کودک مبتلا به اختلال اوتیسم دارند.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت
  • اطفاء حریق مغازه شیرینی فروشي در قزوین
  • ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور شناسایی شدند
  • آتش سوزی مغازه شیرینی فروشی در قزوین
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • دیدار معاون فرهنگی اجتماعی انتظامی استان با رییس بیمارستان خاتم الانبیا (ص) زاهدان
  • توصیه ربیعی به مسئولان با یک خاطره عجیب: مدتی تصمیم نگیریم!
  • انتظار یک روزه بیماران سکته کرده در انگلیس برای رسیدن آمبولانس
  • شناسایی بیش از ۳۰۰۰ مادر باردار و دارای کودک شیرخوار زیر دو سال در لرستان